Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Bespar 10mg

ελαφρύ αγχολυτικό, μη παραισθησιογόνο. αν σε βοηθήσει χέσε με. Ίσως να κοιμηθείς, αν νυστάζεις πολύ. Και μέσα εκεί στην νύστα σου θα μπορείς να κάνει όνειρα. Ή και να δεις εφιάλτες. Μικρές προτάσεις, μικρά διαστήματα, για να καταλαβαίνουν τι διαβάζουν οι χαζοί και οι πιωμένοι. 

Παρένθεση, νέα παράγραφος: Όνειρα και εφιάλτες βλέπουν όσοι μπορούν. Οι υπόλοιποι τηλεόραση, φτηνές διαφημίσεις και μετά τις 2 τσόντα σε μορφή ευγενούς ερωτικού θρίλερ, με τον Ράμπο να σώζει την Τζέιν και τον Μίκη να βγαίνει με τον Σπάιντερμαν. Κλείνει η παρένθεση.

Και με κλειστή παρένθεση επιστροφή στο θέμα. Ποιο θέμα; Κυριακή είπαμε; Δώρο βιβλίο για την παραλία και φτηνιάρικο cd να ακούς όσο πηγαίνεις. Λάθος. Για το αγχολυτικό μιλούσαμε. Κάπου το χάσαμε και αγχώθηκα. Το παίρνεις και κάνει θαύματα. Θαυμάσια θαύματα και θαυμαστά! Κλείνεις τα μάτια. Η μιζέρια δεν περνάει. Που να πάει και αυτή; Παρέα θέλει. 

Ζούμε σε μια εποχή που όλοι και όλες είναι μόνοι. Έτσι και η μιζέρια. Την έχουν αφήσει στην απέξω. Όλοι ευτυχισμένοι, όλα πάνε καλά, βγαίνουν και στις αγορές. Και ας είναι κλειστές. Πρόβλημα κανένα, ώρα για μπύρα. Πολύ κατούρημα όμως παιδιά να τα λέμε με το όνομα τους τα πράγματα. Και με ένα κεφάλι να γυρίζει, ψάχνεις ανούσιες λύσεις, σε άκυρα κοκτέιλ που σου έγραψε ένας επαγγελματίας υγείας. Καλό παλικάρι, μορφωμένο, άκουσα έχει και φλαμίνγκο για την παραλία. Τι του λείπει. Τίποτα. Τώρα έχει και εσένα! 

Τα γράψαμε όλα αυτά, κουραστήκαμε, τώρα θα έρθουν οι εφιάλτες. Σαν μελωδία που δεν έχει ούτε ένα ντο, προσπαθείς να καταλάβεις το γιατί. Τι γιατί ρε φίλε; Πολύ θέλει; Εφιάλτες είναι αυτοί έρχονται. Μη τους διώξεις, είναι εσύ. Μπερδεμένο, ναι τα έχεις πιει. 

Από τα καλύτερα στα χειρότερα και πάλι πίσω. Ότι και να κάνεις, πάντα πάει καλά. Σκατά πιάνεις χρυσός γίνονται. Έπρεπε να μην ζούσες, να είχες σαπίσει, να μην έχεις κόκαλα αλλά το νίκησες. Τώρα, 2:32 γράφεις μαλακίες που δεν θα διαβάσει κανείς, Με τίτλο αδιάφορο. Άτοπο. Άχρηστο. Άλλη λέξη από Α δεν βρήκα. Για γράμμα τον Αί Βασίλη πήγαινα. 

Τι θα πει δεν υπάρχει άγιος Βασίλης; Για σένα. Για μένα υπάρχει. Μου είχε φέρει και δώρο. 24 Δεκεμβρίου 2009, στην μέση του πουθενά, παρκαρισμένος δίπλα στο ΑΤΜ μιας μετά πτωχευμένης τράπεζας.  Δύσκολες λέξεις, δύσκολη ορθογραφία. Αν δεν με πιστεύεις ήταν βράδυ κατά τις 9 και είχε κρύο. Αλλά δεν φυσούσε. 

Πολλά χρόνια μετά, κάπου έχασα το δώρο, μου έμεινε ένα στυλό, χωρίς χαρτί για νέο γράμμα. 

Πυξαράς Δημήτρης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου